KERAMIK

Der findes så meget lækker keramik i verdenen, at det er ganske svært at vælge det bedste. Vi har dog fundet nogle dygtige keramikere, som spænder fra det klassiske til det mere eksperimenterende keramik.

 

Sara anbefaler håndlavet keramik...

Håndlavet keramik er bare skønt! Uanset som det er krus, kopper, skåle, fade, tallerkner, så er der bare noget lækkert ved håndlavet keramik, hvor keramikerens personlighed og evner afspejler sig i leret og glasuren. Det er unikt, og derfor elsker jeg det.

 

Keramik er brændt ler
Keramik er groft sag en fællesbetegnelse for produkter af brændt ler. Meget afhængigt af lertype og varmen i ovnen, så får du et meget forskelligt resultat. Det deles ofte op raku, lertøj, fajance, stentøj og porcelæn. Pottemagerkunst betragtes som den oprindelige fremstillingsmetode af keramik, hvor mellemøstlige fund af keramik går mere 10.000 kr. tilbage. I Danmark blev pottermagerkunsten tilbage til stenalderen. 

 

Keramikudvalget

Vi forsøger at have så meget forskelligt keramik på hylderne, som både omfatter brugskunst, dekorativ keramik og det nyeste af det nye.