Kodanska

 

Kodanska laver glas til tiden, som appellerer til det moderne hjem uden at der er gået på kompromis med det gamle, traditionelle håndværk. Kodanska laver mundblæst og håndlavet glas fra nogle af Tjekkiets bedste glasværker og glaspustere.

Om Kodanska?
Designeren bag Danish Summer kollektionen, Marie Graff har ladet sig inspirere af den våde, danske sensommer, hvor overfladen gengiver både store og små regndråber. Danish Summer Tumbler er mundblæst og afrundet i en træform i Tjekkiet, hvor Marie var bosat med sin familie i en årrække. Det var her, hun startede interiørvirksomheden Kodanska, som betyder Københavnsgade på tjekkisk. 

Sara anbefaler…
Perfekt uperfekt. Sådan vil jeg beskrive de smukke mundblæst glas fra Kodanska med en smuk kegleform. Du skal virkelig elske forskelligheden og acceptere, at der kan være luftbobler og helt igennem uperfekt, og dermed beviset på, at det er håndlavet.


HÅNDVÆRK
Det er en lang proces at lave et mundblæst krystalglas eller kande, som består af mange forskellige processer, hvor glasset skal blandes, ovnen skal gøres klar, formen skal laves, glasset skal pustet, overskydende glas skæres af, kanterne skal brændes og efterslibes. Derfor koster håndlavet glas mere end et masseproduceret glas. 

VEJLEDNING
Tåler varme drikke, men vi fraråder at komme kogende vand direkte i glasset, for at undgå at glasset springer. Tåler opvaskemaskine på skånsomt glasprogram, på den måde holdes glasset smukt i lang tid.

Da glasset er mundblæst, kan små luftbobler forekomme, hvilket er en del af det unikke og charmen ved mundblæst glas. Danish Summer Tumbler findes også med et mønster af store dråber.