Saltske
Mere om Saltske
Der er ikke mange hjem, som ikke har en saltkværn eller et lille saltkar på spisebordet, så vi selv kan dosere, hvor meget salt vi vil have til vores mad. Derfor har vores saltske i horn fundet vej til mange spiseborde, som et nyttigt redskab til at saltdosering og - fordi den er et utroligt smukt naturprodukt.
Design
Det er faktisk ikke så nemt at lave en saltske: Den må ikke være for lang, ikke for kort, må ikke veje for meget, og den skal naturligvis dosere salte fint og jævnt. Derfor har vi igennem tiderne laveret flere forskellige saltskeer, som har opfyldt forskellige kriterier. Sara har med vores seneste saltske lavet en all-round saltske, som har fundet en fin balance i forhold til længde og vægt samt skeens doseringsevne. Skeen hedder bare ’Saltske’ og har varenummer 50001.
Du kan naturligvis bruge den lille hornske til andet end salt. Vi bruger også skeen til kaviar, fordi den netop er lille og ikke giver smag til den eksklusive caviar.
Hvorfor vælge en hornske til dit salt?
Der er flere gode grunde til at du bør bruge en saltske på bordet:
- Du undgår at fingrene kommer i berøring med saltet.
- En hornske giver ikke smag til den fødevare, hvor den anvendes fx salt, æg eller kaviar.
- Det er behageligt at spise med en hornske, da hornmaterialet er 'varmt'.
- Hornskeen er et 100% naturprodukt.
Bestil i dag og få: Hurtig levering - Ingen gebyrer - Godkendt betalingsløsning - e-mærket - GRATIS fragt ved køb over 400 kr.
Salte
Det er blevet moderne, at salte maden med naturlige salt og forarbejdede salte. Salt har historisk set været anvendt til konserveringsmiddel og som smagsforstærker, som det primært bliver anvendt til i dag. Der findes mange forskellige slags salte, og alene i Japan bruger findes der i hundredvis at forskellige salte deres madlavning, som har forskellige smagsegenskab og indhold af mineraler.
Naturlige salte
Salt forekommer i naturen i store mængder, hvor vi bedste kender det fra havet, men salt kan også brydes direkte fra saltminer, stensalt fra fx stensalt fra Himalaya, som har en særlig lyserød farve. I Danmark har sydesalt været en meget anvendt metode til at udvinde den naturlige salt fra naturen. Sydesalt fremstilles ved at varme koncentreret saltvand op i nogle store jernpander over en varmekilde. Derved fordamper vandet, og når saltlagen er mættet, vil saltkrystallerne samle sig på bunden. Saltmassen rives sammen og skovles op, før det tørres en sidste gang for at få det sidste vand ud. Der bliver lavet sydesalt flere steder i Danmark bl.a. Læsø Sydesalt, Mariager Sydesalt og flere andre steder.
Forarbejdet salte
Inden for de sidste årtier vælter det frem med salte, som er blevet forarbejdet dvs., har fået tilføjet smag fx krydderier, røgning eller hvad med en salt, som smager af røget bacon, rødvin eller parmesanost?
Naturprodukt
Vores hornske er et 100% naturprodukt. Vi tilføjer ingen lak eller kemikalier, så du kan trygt bruge vores skeer til babyer, børn og voksne. Hornskeen opnår højglansen alene ved at vi fjerner hornmateriale, når vi bearbejder skeerne. Det er vigtigt, at du behandler saltskeen korrekt fx rengøring af skeerne. Saltskeen er dog ideel til tørvare, fordi der ingen fugt er til at ødelægge hornet. Det dog vigtigt, at du følger de anvisninger og vejledningen, som du vedlægges skeerne og finder på vores hjemmeside.