Kaviarske · Saltske · Æggeskeer

Æggeskeer

Er der noget bedre end et kogt æg til en skøn weekendmorgen? Og selvfølgelig diskussionen om, om ægget skal være hårdkogt, blødkogt eller smile til dig. Men hvilken æggeske skal du bruge -...
Læs mere om Æggeskeer

Mere om Æggeskeer

Er der noget bedre end et kogt æg til en skøn weekendmorgen? Og selvfølgelig diskussionen om, om ægget skal være hårdkogt, blødkogt eller smile til dig. Men hvilken æggeske skal du bruge - eller vigtigere: Hvilket materiale skal din æggeske være lavet af for at give dig den bedste smagsoplevelse? 


Æggeskeens materiale
Du kan i dag få æggeskeer lavet i stål, perlemor, træ, plastik, sølv og horn. Æggeskeerne i metal har flere fordele fx tåler flere af dem opvask, men omvendt er materialet ’koldt’ og give en metallisk smagsoplevelse, hvilket sker, hvis du spiser æg med en sølvske. Med en hornske, kan du derimod være sikker på, at smagsoplevelsen forbliver uspoleret. Horn reagerer ikke kemisk med fødevarer og forbliver derfor smagsneutralt.


Når du oplever at dine sølvskeer til dine æg bliver mørke (anløbet/oxidere), så skyldes det at ægget indeholder svovl, som går i forbindelse med sølvet. Sølvskeen kan dog også med tiden bliver anløben alene ved atmosfærisk luft. Du kan selvfølgelig løse det ved at pudse sølvtøjet op.


Æggeskeens design
Æggeskeen skal være så lang, at du med et godt greb kan få skeen ned i bunden af ægget. Den designmæssige udfordring er skehovedets form også kaldt et laffe, som er den bredere, hule del af en ske. Nogle vil gerne have en smal ske, så de nemt kan få ske og æg op af hullet i skallen, hvor andre kan vil have en bredere ske, så ægget på skeen ikke så nemt falder af. Derfor har vi også flere forskellige designs, hvor nogle af skeerne er brede og andre smalle, men længde er stort set ens. 


Du kan naturligvis bruge æggeskeen i horn til andet end æg. Vi bruger også skeen til kaviar, marmelade og andre bruger den til babyske, fordi materialet horn ikke er så hårdt ved gummerne.


Hornvarefabrikkens æggeskeer
Hornvarefabrikken har lavet æggeskeer i horn siden 1935, og vi har lavet mange, rigtig mange. Med tiden voksede produktionen af æggeskeer så meget, at Hornvarefabrikken I 1960’erne købte fabrikkens første metalværktøj til at stanse æggeskeerne ud – og vi bruger værktøjet den dag i dag. Æggeskeen er blandt vores mest solgte skeer, fordi størrelsen på den gør, at du kan bruge den til meget forskelligt. En anden årsag er også, at vi igennem en årrække har lavet en hornske til Georg Jensen, som blev solgt i deres butikker verden over.

Kogning af æg
Med til det kogte æg hører også diskussionen om, hvor meget ægget skal koge: Vil du have et blødkogt æg, et smilende æg, hvor hviden og det yderste af blommen er fast, men med et blødt indre eller ønsker du hårdkogte æg?
•    Blødkogt æg:  4 minutter
•    Smilende æg: 8 minutter
•    Hårdkogt æg: 10 minutter (endelig ikke mere, for så bliver ægget hårdt og gummiagtigt)


Bemærk at kogetid selvfølgelig er afhængig af æggets størrelse. Der findes også flere gode æggekogere, men vi foretrækker at koge vores æg en i alm. gryde.

 

Pille et æg
Hvis du spiser æg til morgenmad, så skal du nøjes med at fjerne æggeskallens top, så der er plads til æggeskeen. Blødkogte æg kan være lidt svære at håndtere, fordi hvide og blomme et blødt. 
Hvorfor er nogle æg svære at pille?
Det er faktisk æggets alder, som har betydning for, hvor let et æg er at pille. Jo yngre ægget er, jo bedre sidder skal og hinde fast. Hvis du har meget friske æg, så kan du bruge et lille tips med eddike, som du tilsætter vandet i gryden, inden du lægger æggene heri. Eddiken blødgører nemlig æggeskallen, og det bliver derfor langt nemmere for dig at pille æggene. Du kan bruge både almindelig eddike eller æbleeddike. 
 
Naturprodukt
Vores hornske til æg er et 100% naturprodukt. Vi tilføjer ingen lak eller kemikalier, så du kan trygt bruge vores skeer til babyer, børn og voksne. Hornskeen opnår højglansen, alene ved at vi fjerner hornmateriale, når vi bearbejder skeerne. Det er vigtigt, at du behandler æggeskeen korrekt fx rengøring af skeerne. Følg derfor altid vejledningen som du får når du køber skeen og de anvisninger, som du kan finde på vores hjemmeside.

 

Hvorfor vælge en æggeske i horn?
Der er flere gode grunde til at du skal bruge en æggeske:
1.    En hornske giver ikke smag til dine æg.
2.    Det er behageligt at spise med en hornske, da hornmaterialet er 'varmt'.
3.    Hornskeen er et 100% naturprodukt.


Bestil i dag og få: Hurtig levering - Ingen gebyrer - Godkendt betalingsløsning - e-mærket - GRATIS fragt ved køb over 400 kr.