Hårspænder · Hornkamme

Hornkamme

En hornkam er skånsom ved dit hår og hovedbund. En kam i horn er lavet keratin, som er det samme materiale, som dit hår er lavet af. Derfor bliver dit hår ikke statisk elektrisk. Vi har lavet kamme i horn i mange, mange...
Læs mere om Hornkamme

Mere om Hornkamme

En hornkam er skånsom ved dit hår og hovedbund. En kam i horn er lavet keratin, som er det samme materiale, som dit hår er lavet af. Derfor bliver dit hår ikke statisk elektrisk.

Vi har lavet kamme i horn i mange, mange år. Kammene har næsten samme design som de allerførste hornkamme, men der er dog sket meget på den teknologiske front. Indtil Sara tog over på fabrikken, så blev alle kamme lavet på vores halvautomatiske kammaskine, som står i værkstedets baglokale. Den virker endnu, men ny teknologi har overhalet den i hastighed og præcision: I dag bliver alle vores kamme skåret ud på CNC, men den efterfølgende proces med at slibe og polere er fortsat ægte håndarbejde.

 

Taskekam i horn

Kamme med fine tænder må ikke ligge løst i fx håndtasken, da tænderne risikerer at brække. Vi anbefaler at opbevare den i et etui under transport. Det er kun en hornkam med store tænder, som du kan bruge som taskekam.

 

Behandling af hårkam

Undgå at bruge hornkam og hårspænde i horn sammen med føntørrer, opbevaring i solen eller i nærheden af varmekilder, da hornet tørrer ud og i nogle tilfælde sprækker. Rester fra hårprodukter, som fx voks eller hårkur skal du neutralisere og skylle af i lunkent, rindende vand. Lejlighedsvis er det en god idé at smøre kammen ind i lidt vegetabilsk olie for at mætte og pleje overfladen. Ved længerevarende og direkte kontakt med vand eller fugt risikerer du at kammen bøjer og at lagene deler sig. Hvis det sker, så vil kammen meget hurtigt udtørre så snart at den igen bliver opbevaret et tørt sted. Ved fald på hårdt gulv, kan det ske at en tand brækker af pga. slaget.

 

Bestil i dag og få: Hurtig levering - Ingen gebyrer - Godkendt betalingsløsning - e-mærket - GRATIS fragt ved køb over 400 kr.