TILBUD · Pynt og Interiør · Skeer i horn

Smykker

Hornvarefabrikken har det mest imponerende udvalg af smykker i horn, som spænder fra hornarmbånd, fingerringe i horn, øreringe i horn og et kæmpe udvalg af hornhalskæder. Hornsmykkerne er Made in Denmark på...
Læs mere om Smykker

Mere om Smykker

Hornvarefabrikken har det mest imponerende udvalg af smykker i horn, som spænder fra hornarmbånd, fingerringe i horn, øreringe i horn og et kæmpe udvalg af hornhalskæder. Hornsmykkerne er Made in Denmark på værkstedet i Bøvlingbjerg.

Horn - Det naturlige smykkevalg
På Hornvarefabrikken har vi naturligt fokus på at lave smykker af horn, hvor hornet har hovedrollen. Vi bruger naturligvis andre materialer fx sølv, guld og læder, men vi er meget bevidste om, at de ikke må tage fokus fra hornet skønhed. De øvrige materialer er kun statister.

Horn – Det sunde smykkevalg
Horn er et rent naturmateriale. Horn kaldes også for keratin, som er det samme materiale som menneskehår består af, og derfor er der ingen, som udvikler allergi eller overfølsomhed over for horn. Hos Hornvarefabrikken forbliver horn et rent naturprodukt, fordi vi ikke tilføjer tilsætningsstoffer af nogen art. I arbejdet med horn fjerner vi kun materialet, når vi sliber og saver i det.

Udover at du trygt kan bruge horn, så er horn også et let og behageligt materiale, som føles varmt.

Farven er ALTID hornfarvet
På fabrikken følger vi ikke farvetrends så intensivt, fordi uanset hvordan moden er, så er vores hornsmykker altid hornfarvet dvs. smukke naturlige farve, som spænder fra det helt lyse til det helt mørke. I midten har vi et væld af forskellige farver.

Vores opgave er alene at få de smukke farver frem, som hornet gemmer på. Det kræver en del erfaring at kunne ’gennemskue’ et horn, når ydersiden på et ubehandlet horn er råt. Vores hornmagere er blevet rigtig dygtige til at finde netop de horn frem, som kan ende med blive smukke smykker.

Dyrk det unikke
Vil du gerne have et smykke, som ingen andre har? Så er et hornsmykke lige sagen, fordi hornet fra naturens side ikke er skabt ens, og derfor kan vi ikke lave to ens smykker. Og selvom vi kunne lave to ens smykke med samme nøjagtig samme farvespil, så vil vi ikke, fordi så vi elsker forskellig og dyrker det unikke.

Vi oplever ofte, at vores kunder kan bruge lang tid på at vælge netop det hornsmykke, som de godt kan lide. Vi siger ofte om vores smykker i horn, at de venter på den rigtige ejer. Derfor bliver vi glade, når det perfekte match er i hus og hornsmykket har fået en ny ejer.

Behandling af hornsmykker
Hornsmykkerne kræver ikke særlig behandling fx smøres i olie. Smykkerne har omvendt godt af at blive brugt, så de kommer i kontakt med kroppen, hvor huden giver dem en naturlig behandling. Det er dog vigtigt, at du tager smykkerne af, når du går i bad eller vasker hænder.