Kaviarske · Saltske · Æggeskeer

Kaffe- og temål

Uanset om du er til te eller kaffe, så er den rette dosering vigtig: Hvis kaffen eller teen bliver for stærk eller tynd, så kan det ødelægge oplevelsen af en god kop te eller kaffe. Derfor er vores måleskeer...
Læs mere om Kaffe- og temål

Mere om Kaffe- og temål

Uanset om du er til te eller kaffe, så er den rette dosering vigtig: Hvis kaffen eller teen bliver for stærk eller tynd, så kan det ødelægge oplevelsen af en god kop te eller kaffe. Derfor er vores måleskeer til kaffe og te designet til at lave én stor kop kaffe eller the.

Design & mål…

Kaffemålet er designet til at rumme ca. 8 gram malet kaffe, og temålet er designet til ca. 2 gram almindelig te. Vi har givet vores kaffeskeer og teskeer et kort skafte, så de nemt kan være i kaffe- eller tedåsen. 

Sara anbefaler en hornske…

Jeg drikker både te og kaffe med stort velbehag, og jeg foretrækker en kaffe og te, som hverken er for stærk og tynd. Jeg har det faktisk som en bekendt, som engang kommerenterede på en tynd kop kaffe: ”Hvis det her kaldes kaffe, så vil jeg hellere have en kop te.” Derfor har jeg designet vores måleskeer, så de giver en kop te eller kaffe omkring middelstyrke.

Vedligehold af temål & kaffemål…

Hornskeerne til dosering af te eller kaffe kan rengøres med en tør klud. Hvis skeen kræver mere rengøring, så brug da kun lunkent vand og tør den med det samme. Husk at en kaffemåleske eller temåleske IKKE må bruges til omrøring i en kop eller kande med varmt vand.

Korrekt dosering af kaffe & te…

Mængden af kaffe til en god kop kaffe er naturligvis en smagssag. Nogle vil have den stærkere, andre tyndere, men som tommelfingerregel, så går der ca. 45-60 gram kaffe pr. liter vand til en god kaffe af middelstyrke. Hvis du doserer pr. kop, så giver det ca. 7-9 gram.

Mængden af er ca. 2 gram pr. kop, men find den dosering, som passer til dig og din smag. Te er svære at dosere, fordi der er stor forskel på teblade og sorter fx sort te, grøn te eller urtete. Her er trækketiden også vigtig, og følg her producentens anvisninger. Bemærk, at nogle tesorter kræver blødt vand, da kalken i vandet kan gøre teen meget bitter. Forsøg evt. med kildevand, hvis du bor i området med meget hårdt vand. Du kan virkelig smage forskellen.