Redecker Børste · ArtByKobber · Koustrup & Co.

ArtByKobber

A rtByKobber laver det smukkeste boliginteriør i kobber. De har specialiseret sig i forkobringer, som er en proces, hvor de får kobberet til at sætte sig på stort set alt fx blomster og andet unika....
Læs mere om ArtByKobber

Mere om ArtByKobber

ArtByKobber laver det smukkeste boliginteriør i kobber. De har specialiseret sig i forkobringer, som er en proces, hvor de får kobberet til at sætte sig på stort set alt fx blomster og andet unika. Under kobberoverfladen er den ting, som blev forkobret.


Sara anbefaler ArtByKobber...

Når du først har besøgt deres værksted i Odder og set håndværket i aktion, så er du solgt. Det var jeg i hvert fald. ArtByKobber er en af mine yndlings-fabrikanter, fordi det ser så nemt ud, men det er mega svært at styre processen i de mange kar, hvor forkobringen sker. Ren magi eller ren kemi på den gode måde.

 

Jeg er voldsomt fascineret af processen, men slutproduktet er også lækkert, som de forkobrede rabarberblad, som vi fik i gave af nogle gode venner. De kræver ikke vand, er vidunderlige hele året - til evig tid...

 

Hvad er forkobring?
Med en forkobring skaber du en Kobberbelægninger på et materiale. Der er en overfladebehandling med elektrolyse, hvor en genstand bliver påført en kobberblanding inden den blive nedsænket i en opløsning af kobbersulfat. Derfor sendes en elektrisk strøm gennem kobbersulfatopløsningen, hvor kobber-ionerne i opløsningen sætter sig fast til kobber. Fortsættes overfaldebehandlingen, så bliver kobberbelægningen tykkere og tykkere. Under kobberbelægningen er materialet naturligvis stadig.

 

Forkobringer bruges i industrien, men også af ArtByKobber til at lave smukt boliginteriør.